Решено: Преименуват площад и алея в чест на Украйна

Украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община
21 апр 2022 13:45, Александър Попов
168

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общинските съветници на София решиха площи, в близост до Руското посолство, да бъдат преименувани в чест на Украйна. С 33 гласа "за" и 16 "против" се преименува алея на "Героите на Украйна, а с 38 гласа "за" Столичен общински съвет прие наименуването на площад "Борис Немцов".

Междувременно общинарите решиха украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община. Предложението беше прието с 33 гласа “за”, 14 “против” и 1 “въздържал се”.

По-рано през деня пред сградата на Столична община се проведе протест, организиран от БСП - София и привърженици на най-малката парламентарно представена партия "Възраждане" (виж снимките).

Още по темата
“Нека областният управител да не излиза от границата на своята компетентност. Това е роля на пряко избраните от гражданите общински съветници”, каза председателят на СОС Георги Георгиев, цитиран от Нова телевизия във връзка с решението на областния управител да отхвърли предложението.

“Имаме някакъв областен управител, който по случайност има наченки на здрав разум. Аз съм тук, за да го подкрепя”, каза един от протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Сега като смениха името на улицата войната спря ли? Турция нападна Ирак коя улица ще кръстим на Героите на Ирак? Излагаме се пред цял свят.
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас...против съм!
128
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има още протести и съд! Това няма да остане така!
127
0
 
11
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Сега е нормално да пуснат и новини на украйнски език ,вече зеления се показа .имамеси турски новини ,що не и други ,хахаха егати ***,бардак егати политиката.
126
17
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Това е най-малкото,което може да се направи в подкрепа на Украйна.Браво за решението.
125
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъдрият човек казва: "Ами после"?
124
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаят как да излеят омразата си. И ни вкарват в батак, откойто вече едва ли ще излезем.
123
2
 
20
 
! Отговори
Кой гласува за ДБ??? преди 2 години
Техния лицемерен и безработен преди да влезе в парламента, лидер, е един неуспял министър,и тона не е случайно. Той просто не става! Само като им видиш мазните физиономии на ДБ и ти става ясно какви продажници са.. та кой изобщо ходи да гласува за тях,та те дори нямат ясна програма!! Това са молоумните им предложения,заедно с пращането на оръжия за бандеросите,които от 8 год.избиват и продължават да стрелят срещу мирното население в Донбас! Това не го дават по никоя телевизия! Срам за журналята
122
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 137 Анонимен КАК може на фона на общественото отрицателно мнение по тези въпроси, тези толкова нагло да си правят каквото си искат. Българските политици са най долните и нагли предатели и родоотстъпници. . . ИЗБИРАЙТЕ ДРУГИ! Това е единственото решение!
121
3
 
21
 
! Отговори
Deutscher Hurensohn преди 2 години
Изтрихте ми коментара. Ами, отново пиша. Ако наистина окачат някакви чуждо знаме из софийското кметство, отивам и цапам с кафяво.
120
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК може на фона на общественото отрицателно мнение по тези въпроси, тези толкова нагло да си правят каквото си искат. Българските политици са най долните и нагли предатели и родоотстъпници.
119
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вари ги печи ги 80 процентите са си такива
118
14
 
13
 
! Отговори
въпроса е принципен преди 2 години
Русофилите да се напъват колкото си искат,но Русия няма нищо общо!Откъде накъде ще кръщавам улици и площади на тоя и оня просто ей така?Като иска чорбаджията зад океана да кръщава там!И защо нашите си мислят,че правят ГОЛЯМА ПОЛИТИКА?Ей,робството отдавна свърши,ама робите-не!Вари го печи го робът си е роб!
117
2
 
24
 
! Отговори
andjusticeforall преди 2 години
Вместо да се кълнем помежду си, ако са сложили някакви табели с надписи,просто трябва да ги смъкнем и да заврем в *** на областният на Сф.
116
3
 
27
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Продължавам с моето предложение в отговор да преименуваме булеварда пред Украинското посолство на бул." Владимир Путин" , неговата пряка на ул. "Шойгу"
115
4
 
28
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Анонимен129. В знак на благодарност за помощ и обгрижване на хиляди украински бежанци в България, нека в украйна слагат български знамена. Това обаче няма да стане, нали.
114
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е да питат живеещите там
113
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно колко улици с имена на българи или България има в Украйна? Тия съвсем изперкаха.
112
21
 
5
 
! Отговори
болести преди 2 години
Ковд се лекува но русофилията НЕ - доказано увреден мозък на антиБЪЛГАРИН.
111
3
 
8
 
! Отговори
Deutscher Hurensohn преди 2 години
...относно сместа, ценсурираната дума е продуктът на червата. Правил съм такава смес преди, ефектът беше прекрасен и с удоволствие ще я направя отново. За разкош може да се добави и златен брокат, за да е по-украинско. Това бих го направил при всяко чуждестранно знаме, което видя на някоя българска институция.